Počet záznamů: 1  

Ruská kuchyně v proměnách doby

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Pešek, Petr - Autor
    Červený Kostelec : Pavel Mervart, 2007 - 236 s. : il.
    ISBN 978-80-86818-55-9
    Russia Altera ;
     gastronomie  stravování  ruská jídla
     monografie
    SignaturaC 328.617
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Ruská kuchyně v proměnách doby
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 328.617   

    Údaje o názvuRuská kuchyně v proměnách doby : gastro-etno-kulturní studie / Petr Pešek
    Záhlaví-jméno Pešek, Petr (Autor)
    Vyd.údajeČervený Kostelec : Pavel Mervart, 2007
    Fyz.popis236 s. : il.
    ISBN978-80-86818-55-9
    Číslo nár. bibl.cnb001780884
    Edice Russia Altera ; sv. 5
    PoznámkyTerminologický slovník
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii
    Jazyková pozn.Anglické resumé
    Předmět.hesla gastronomie - dějiny - Rusko * stravování - dějiny - Rusko * ruská jídla
    Forma, žánr monografie
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 613.2 , 640 , (470+571) , 641/642 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština ; ruština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Ruská kuchyně v proměnách doby
    Kniha Ruská kuchyně v proměnách doby je to ucelenou, promyšlenou studií o vývoji ruské jídelní tradice. Mnohostranně pojaté kulturologické zkoumání se opírá o etnografii, historii, sociologii, některé obory medicínské, ale přináší i bohatý souhrn a výklad gastronomických pojmů a termínů. Autor prezentuje celistvou koncepci historie ruské kuchyně, dějiny výživy a stolování v Rusku, dějiny potravin, jídel a jídelní kultury. Sleduje také historické kořeny ruské kuchyně, ovlivněné zeměpisnou polohou, klimatickými podmínkami a skutečností, že naprostá většina obyvatelstva žila vždy na venkově. Výrazně jsou prezentovány vlivy duchovní a náboženské. Autor popisuje rozdíly mezi jídlem všedního dne a svátečním (obřady, rituály, hostiny, carské, bojarské a šlechtické). Podrobně je zkoumána regionální diferenciace ruské kuchyně, kontrast nadbytku a nedostatku, hladomory a půsty, principy konzervace potravin, jako zvlášť významného fenoménu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.