Počet záznamů: 1  

Ruská kuchyně

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


    1. vyd. - Dobřejovice : Rebo ; 2007 - 96 s. : barev. il. ; 29 cm
    ISBN 978-80-7234-695-0 (váz.)
    Vaříme a pečeme s Rebem
     ruská jídla
     kuchařské recepty
    SignaturaB 48.028
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Ruská kuchyně
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníB 48.028   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníB 48.028 a   

    Údaje o názvuRuská kuchyně / [z anglického překladu ... nizozemského originálu přeložila Lucie Kellnerová Kalvachová]
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajeDobřejovice : Rebo ; 2007
    Fyz.popis96 s. : barev. il. ; 29 cm
    ISBN978-80-7234-695-0 (váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb001746577
    Edice Vaříme a pečeme s Rebem
    PoznámkyObsahuje rejstřík
    OriginálRussian cookery book
    Předmět.hesla ruská jídla
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.55 , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Ruská kuchyně
    Kniha Ruská kuchyně v proměnách doby je to ucelenou, promyšlenou studií o vývoji ruské jídelní tradice. Mnohostranně pojaté kulturologické zkoumání se opírá o etnografii, historii, sociologii, některé obory medicínské, ale přináší i bohatý souhrn a výklad gastronomických pojmů a termínů. Autor prezentuje celistvou koncepci historie ruské kuchyně, dějiny výživy a stolování v Rusku, dějiny potravin, jídel a jídelní kultury. Sleduje také historické kořeny ruské kuchyně, ovlivněné zeměpisnou polohou, klimatickými podmínkami a skutečností, že naprostá většina obyvatelstva žila vždy na venkově. Výrazně jsou prezentovány vlivy duchovní a náboženské. Autor popisuje rozdíly mezi jídlem všedního dne a svátečním (obřady, rituály, hostiny, carské, bojarské a šlechtické). Podrobně je zkoumána regionální diferenciace ruské kuchyně, kontrast nadbytku a nedostatku, hladomory a půsty, principy konzervace potravin, jako zvlášť významného fenoménu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.