Počet záznamů: 1  

Bohumil Krčil

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Hlaváčková, Jitka - Autor
    1st edition - Praha : Torst, 2007 - 30 s., 118 s. obr. příl.
    ISBN 978-80-7215-309-1
    FotoTorst ;
     Krčil, Bohumil, 1952-1992
     fotografové
     fotografické publikace  biografie
    SignaturaC 327.272
    Umístění 77.071 - Fotografové, fotografky
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 327.272   

    Údaje o názvuBohumil Krčil / Jitka Hlaváčková ; [translation Derek a Marzia Paton]
    Záhlaví-jméno Hlaváčková, Jitka (Autor)
    Údaje o vydání1st edition
    Vyd.údajePraha : Torst, 2007
    Fyz.popis30 s., 118 s. obr. příl.
    ISBN978-80-7215-309-1
    Číslo nár. bibl.cnb001728233
    Edice FotoTorst ; 28
    Jazyková pozn.Souběžný anglický a český text
    Předmět.hesla Krčil, Bohumil, 1952-1992 * fotografové - Česko - 20. století
    Forma, žánr fotografické publikace * biografie
    Konspekt77 - Fotografie. Fotografické postupy
    929 - Biografie
    MDT (437.3) , 77-051 , 929 , (092) , (084.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština ; angličtina
    Ve volném výběru77.071 - Fotografové, fotografky
    Druh dok.KNIHY
    Dílo předčasně zesnulého, legendami opředeného fotografa a exilového samizdatového vydavatele Bohumila „Boba“ Krčila (1952–1992) je v Čechách dosud jen málo známé. V roce 1969 opustil Československo a během následujících třiadvaceti let procestoval s fotoaparátem mnoho zemí Evropy i Asie, aby posléze zakotvil na newyorském Manhattanu. Ve svých dokumentárně-portrétních cyklech osobitě přiblížil mimo jiné atmosféru starobylého afghánského města Herátu z doby před sovětskou invazí, život obyvatel indické části Himaláje s jejich prastarou hašišovou kulturou nebo autentické pohledy na New York osmdesátých let. Autorkou textu je historička umění Jitka Hlaváčková. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.