Počet záznamů: 1  

Moje francouzská kuchyně

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Escoffier, Auguste, 1846-1935 - Autor
    Hodkovičky : Pragma, 2007 - 936 s. : il.
    ISBN 978-80-7205-240-0
     francouzská jídla
     kuchařské recepty
    SignaturaC 326.257
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Moje francouzská kuchyně
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 326.257   

    Údaje o názvuMoje francouzská kuchyně / Auguste Escoffier ; [z francouzského originálu ... přeložil Vladimír Čadský]
    Záhlaví-jméno Escoffier, Auguste, 1846-1935 (Autor)
    Vyd.údajeHodkovičky : Pragma, 2007
    Fyz.popis936 s. : il.
    ISBN978-80-7205-240-0
    Číslo nár. bibl.cnb001707863
    PoznámkyKnihu doporučuje asociace kuchařů a cukrářů ČR
    OriginálMa cuisine
    Předmět.hesla francouzská jídla
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.568(44) , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Moje francouzská kuchyně
    Proslavených národních kuchyní je celá řada, jistě však nikdo nepopře, že mezi nimi zaujímá přední místo kuchyně francouzská. Je to prostě pojem. Ale i mezi knižními kuchařkami, které nás do ní zasvěcují, je jedna zcela výjimečná, a to ta, kterou sepsal nekorunovaný král francouzských kuchařů a gurmetů – Auguste Escoffier. Na svém klasickém díle Ma cuisine pracoval dlouhou řadu let a podařilo se mu v něm shromáždit základní recepty tvořící páteř francouzské gastronomie. Vydáním této knihy splácíme dlouholetý dluh českých nakladatelů vůči základnímu dílu světové kulinářské literatury. Objemnou knihu Moje francouzská kuchyně přivítají kuchaři všech lepších restaurací, ale i všechny ženy a všichni muži, kteří chápou vaření nejen jako životní nutnost, ale i jako vynikající řemeslnou dovednost, ba dokonce jako umění, které dokáže nasytit mlsné jazýčky i všechny naše smysly; jako počínání, v němž se mohou s chutí realizovat. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.