Počet záznamů: 1  

Říšská vlajka zavlaje

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Kessler, Leo, 1926-2007 - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Baronet, 2006 - 203 s.
    ISBN 80-7214-943-1
    Military
     anglické romány  válečné romány
    SignaturaC 172.469
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 172.469   

    Title statementŘíšská vlajka zavlaje : z historie pluku SS Wotan / Leo Kessler ; [český překlad Jan Lusk]
    Portion of titleZ historie pluku SS Wotan
    Main entry-name Kessler, Leo, 1926-2007 (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Baronet, 2006
    Phys.des.203 s.
    ISBN80-7214-943-1
    National bibl. num.cnb001698147
    Edition Military (Baronet)
    Form, Genre anglické romány * válečné romány
    Conspect821.111-3 - Anglická próza, anglicky psaná
    UDC (0:82-311.6) , 821.111-31
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Rusko, zima 1942. Německá ofenzíva, potýkající se s drsnými podmínkami kruté zimy, uvízla před Moskvou. Protože bojový duch Němců je chabý, přemýšlí Hitler nad odvážným činem, který by mužům na frontové linii pozvedl morálku a dodal nových sil. Je načrtnut plán, podle něhož by skupina elitních německých jezdců vyšplhala na nejvyšší vrchol pohoří Kavkaz - horu Elbrus - a vztyčila tam vlajku se svastikou, aby celý svět poznal sílu Německa. Hitler to považuje za skvělý nápad, jak německým jednotkám dodat novou energii a sebeúctu pro úspěšné dokončení ofenzívy. Nepočítá však se dvěma faktory. Jednak s nepřátelstvím místních kmenů, bojujících za nezávislost jak na Rusku, tak na Německu, a jednak s hrozbou od jiné skupiny horalů - zkušených ruských horolezců, kteří jsou zde z úplně jiných důvodů, a blíží se k hoře z opačné strany. Začíná velice napínavý a dramatický závod s časem. Přeložil Jan Lusk, 1. vydání. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.