Počet záznamů: 1  

Palik, Gerard, asi 1698-1733

  1. osoba

    osoba

    Osobní jménoPalik, Gerard, asi 1698-1733
    Odkaz viz.Palik, Gerardus, asi 1698-1733
    BiografieNarozen asi v roce 1698 v maďarském městě Gyöngyös, zemřel 23. 1. 1733. Katolický kněz a mnich cisterciáckého opatství Velehrad. Do kláštera vstoupil v roce 1717 a 2. 7. 1718 složil sliby, při nichž dostal řádové jméno Gerardus. V letech 1723-1726 studoval v arcibiskupském semináři v Praze teologii a 26. 5. 1725 byl v Praze vysvěcen na kněze. Později až do své smrti působil v Uhrách, pravděpodobně na některém z velehradských statků.
    Zdroj nalezených informacíFrischmann, Prokop: QUAESTIONUM THEOLOGICARUM DE DEO RESOLUTIONES CUM OPPOSITORUM SOLUTIONIBUS In Celeberrimo Archi-Episcopali Collegio Pragensi ad S. Adalbertum, cum reliquis ex Universa Theologia Scholastica annexis Thesibus / PRAESIDE P. PROCOPIO FRISCHMANN, Sacri Candidissimi, ac Exempti Ordinis Praemonstratensis, Regiae Ecclesiae B. V. Mariae Montis Sion Canonico Regulari, in praefato Archi-Episcopali Collegio SS. Theologiae Professore Ordinario, & Seniore. Solemni Disputationi propositae a P. GERARDO PALIK, Sacri & Exempti Ord. Cisterc. Regij Coenobij B. V. MARIAE, de Wellehrad Professo. Annô MDCCXXVI (biografické údaje, odkaz viz) ; Státní oblastní archiv Litoměřice, fond Řád cisterciáků Osek, inv. č. 1488, karton 285, sign. M I.16, Katalog představených, profesorů a studentů kolegia sv. Bernarda v Praze 1654-1754 (biografické údaje) ; Státní oblastní archiv Litoměřice, fond Řád cisterciáků Osek, inv. č. 1486, M I.14, karton 285, Necrologium mnichů, jeptišek a příznivců řádu cisterciáckého vikariátu Čech Moravy a obojí Lužice (biografické údaje) ; Národní archiv Praha, fond Archiv pražského arcibiskupství, inv. č. 1222, sign. B 3/13, Seznam svěcenců pražské arcidiecéze 1701-1726 (biografické údaje)
    DatabázeSoubor osobních jmen a jmen rodin (rodů)
    Odkazy (1) - Staré tisky
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.