Počet záznamů: 1  

Rýhy

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Háblová, Anna Beata, 1983- - Překladatel
    Vydání první - 78 stran : ilustrace ; 20 cm
    ISBN 978-80-7467-079-4
      Hábl, Patrik, - Ilustrátor
     česká poezie
    SignaturaC 198.259
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 198.259   

    Údaje o názvuRýhy / Anna Háblová ; ilustroval Patrik Hábl
    Záhlaví-jméno Háblová, Anna Beata, 1983- (Překladatel)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelV Řevnicích : Arbor vitae, 2015
    Fyz.popis78 stran : ilustrace ; 20 cm
    ISBN978-80-7467-079-4
    Číslo nár. bibl.cnb002697945
    PoznámkyNa obálce označení: svazek VII.
    Dal.odpovědnost Hábl, Patrik, 1975- (Ilustrátor)
    Forma, žánr česká poezie
    Konspekt821.162.3-1 - Česká poezie
    MDT 821.162.3-1 , (0:82-1)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    V názvu prvního oddílu této sbírky přichází básnířka Anna Háblová s tímto tvrzením: Opírám se o prostor který je a vzápětí přesvědčivě vysvětluje možnosti, co pro ni uvedený pojem znamená. Prostor může být symbolem nehybnosti, světlem i prázdnem, válečným polem (jež ovšem existuje i uvnitř člověka samotného). Autorčina koncepce jde však mnohem dál, zachycuje i místa, jež ji zaujala svou atmosférou a od nich zvolna přechází k situacím a dějům, které osudově vpadnou do lidského života. Tyto závažné okamžiky popisuje básnířka jako intenzivní záchvěvy, uchovávané v záhybech paměti. Jsou v nás neustále přítomny a uvnitř duše po nich mnohdy zůstanou jen obtížně zahojitelné zářezy a rýhy. S bolestnou nostalgií, se steskem i hořkým zklamáním líčí autorka onen smutek plevele, který ale neroste a nebují jen v srdečních krajinách, ale zvolna se svými kořeny i stonky dotýká a tlačí na zemský povrch, jenž je podobně zvrásněný jako nitro člověka. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.